Bedrijf 11 van 1000

Bierolade

Werner Callebaut van Bierolade heeft zowel een toeristische als culinaire achtergrond. Hij studeerde toerisme, maar volgde ook een opleiding zytholoog (bierkenner) en chocolatier. Met zijn eenmanszaak ‘Bierolade’ heeft hij een gat in de markt gevonden. “Bierolade staat voor flexibiliteit en diversiteit. Ik kan bijgevolg actief zijn in alle steden, in gans België.  Bierolade biedt ook een volledig aanbod à la carte, dus ik kan inspelen op de troeven van verschillende markten. Met Bierolade organiseer ik proeverijen voor verenigingen tot gepersonaliseerde recepties of beer tastings voor bedrijven. Het grootste succes zijn de pub tasting tours, een wandeling door een stad. Aan de hand van anekdotes speel ik de toeristische troeven uit en tegelijkertijd breng ik de deelnemers langs authentieke cafés waar ze een speciaalbier kunnen proeven eventueel gecombineerd met een praline. Dat vinden mensen leuk. Niet alleen meer een toeristische wandeling, maar in combinatie met een culinaire beleving.”

 

Bier en chocolade combineren is niet evident. Het is geen exacte wetenschap. “Inderdaad, het werkt niet met alle pralines of alle bieren”, stelt Walter Callebaut. “Ik heb thuis enorm veel moeten proeven. Pure artisanale chocolade is gezond. Bier is ook gezond. Je moet uiteraard niet overdrijven. De troef van chocolade en bier is dat het heel mooie producten zijn. En als je er iets van kent, kunnen beide producten elkaar beter maken. Zo krijg je een wauw-effect. Mensen vinden soms een bier of praline op zich niet zo special, als je die echter samen gaat proeven, heb je soms een ongelofelijke belevenis. En dat is de kunst. Door harmonie of contrasten op te zoeken.”

 

De combinatie van bier en chocolade is uniek. “Eind maart was ik met Toerisme Vlaanderen op een bier- en whiskybeurs in het Zweedse Göteborg, goed voor zo’n 25.000 bezoekers. We hadden een centrale stand, en samen met chocolatier Valentino hebben we toen vier pralines geselecteerd. Bij een Zweedse club gespecialiseerd in Belgisch bier konden de bezoekers kiezen uit een vijftiental Belgische bieren om vervolgens het bier met de pralines te combineren. De Zweden vonden dat fantastisch en vernieuwend. Op die manier kan Toerisme Vlaanderen zich sterk op de kaart zetten in het buitenland. Want het is een uniek concept. Daarom vind ik mijn aanwezigheid op VISITFLANDERS een goede zaak. Het biedt niet alleen opportuniteiten voor mezelf, maar ook voor Vlaamse steden, het is een win-win situatie. Immers, bier en chocolade blijven onze belangrijkste exportproducten.”

Jouw mening telt !

Meld je aan of registreer je om een reactie te plaatsen!

BEDRIJVEN IN DE KIJKER